Programming4Fun

Programming4Fun - programujemy z pasją :)

• Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

• Index
  •  » Off top
  •  » Historia mojej starej komórki (a raczej dwóch) :D

#1 2014-07-25 13:50:33

arnon

http://winclub.pl/public/style_extra/team_icons/admin1.png

Punktów :   

Historia mojej starej komórki (a raczej dwóch) :D

Więc... to zaczęło się tak...
Kupiłem na Allegro używaną Xperię Solę za 500zł. Używałem ją jakieś pół roku aż... wpadła mi do wody ;_;. Nie wiedziałem, co robić. Komórka nadal działała, więc wytarłem ją i tyle. Nagle wpadło mi do głowy, aby ją wyłączyć, bo się coś popsuje. Więc przytrzymałem przycisk wyłączania, kliknąłem "wyłącz telefon". Podczas wyłączania telefonu, ekran zaczął się ściemniać. Jakieś 10 sekund po ściemnieniu ekranu, poczułem wibrację. Dopiero wtedy się wyłączył telefon. Pomyślałem sobie "kurwa mać rodzice mnie zabiją". Okazało się, że się zepsuło podświetlenie w wyświetlaczu. Nie chciałem się bawić w naprawę, kupiłem na Allegro kolejną Xperię Solę za 330zł od użytkownika Biznes661 (UWAŻAJCIE NA NIEGO). Okazało, że to nieuczciwy skurwiel, bo telefon miał uszkodzony mikrofon. Postanowiłem zmienić wyświetlacze w telefonach (mikrofon jest przylutowany więc zmiana mikrofonów odpadała). Najpierw rozebrałem obydwa telefony. Zmieniłem w nich wyświetlacze. poskładałem wszystko... chwila emocji... DZIAŁA!!! Ale... telefon nie łapał zasięgu. Wczoraj rano poszedłem do serwisu. Powiedział żeby przyjść wieczorem. Przyszedłem i się okazało, że przy składaniu telefonu wygiąłem płytę główną i zepsułem antenkę oraz przy zalaniu zrobiło się zwarcie i bateria zamiast 1320 mAh miała 100mAh (LoL ;o). Powiedział, żebym jutro przyszedł, on spróbuje zrobić z dwóch telefonów jeden sprawny (szanse są marne) i weźmie 20-30zł. Dzisiaj wieczorem do niego pójdę i zobaczymy co z tego będzie
PS. Teraz mam już Lumie 920, ale szkoda mi było wyrzucić to do śmieci, więc spróbuję to naprawić, może sprzedam później na Allegro (będę uczciwy, napiszę o wszystkim )

XD

• Index
  •  » Off top
  •  » Historia mojej starej komórki (a raczej dwóch) :D

Stopka forum

RSS